tiistai 15. elokuuta 2017

AIKATAULUTUSTA


Ostin tänään postimerkkejä kirjapostituksia varten. Vähän jännitti toimiiko Holvi-tilin Mastercard. Toimihan se, ja PIN-koodinkin muistin.
     Tilaajien osoitteet ovat kuorissa, kirjat niiden sisällä odottamassa postittamista. Verkkokaupasta on viikossa ostettu 70 kirjaa.

Vuosi sitten ymmärryksemme verkkokaupan toiminnasta oli yhtä sumussa kuin Isola Bella Stresan korkeimmalta kukkulalta nähtynä.


Tavoite oli selkeä: kirjojen kustantaminen ja kustannusosuuskunnan perustaminen sitä varten. Kaikki muu oli epäselvää.
     Aloitimme aikatauluista. Jos julkistamistilaisuus, kirjojen sekä kustantamon, olisi vuoden päästä, meillä pitäisi varmaan olla kirjat käsissämme elokuun alussa. Paljonko menee aikaa painotyöhön? Oletuksemme on kolmesta viikosta kuukauteen, vaikka painoa emme vielä tiedäkään. Otamme juhannuksen takarajaksi. Siihen mennessä tulisi kirjojen olla kirjoitettuna, kustannustoimitettuina ja oikoluettuina, kansien valmiina ja kaikki taitettuna painoa varten.Etenemme kuukauden sykleissä. Se tuntuu sopivalta ajalta myös taittoa varten ja sitä edeltävään kierrokseen, jossa kukin kirjoittaja lukisi viisi muuta kirja, kommentoisi, ehdottaisi, tarkistaisi kirjoitusvirheet.

     Huhtikuun ensimmäinen päivä otetaan takarajaksi kaikkein tärkeimmälle eli käsikirjoituksille. Olkoonkin aprillipäivä, tämä porukka on tosissaan! 

Jossakin jo siintää kuvia kirjankansista, sinisiä ajatuksia tulevista julkkareista. Paikkaa alamme etsiä ennen kuin ainuttakaan kässäriä on sähköposteissamme.


Stresasta tultua jatkamme keskustelua vastaperustetussa facebook-ryhmässä. Ensimmäisessä postauksessa kirjoitan: "Tämä on alku. Olemme lähteneet vedestä, pohjoisen maan joista ja järvistä, jatkaneet evoluutiota Lago Maggioressa edetäksemme kohti suuria selkiä, joiden loppukusemasta ei voi tietää. Sana on vapaa."
     Olen jo unohtanut mihin tuo vitsi loppukusemasta liittyi. 
     Alan nyt laitella postimerkkejä.


www.stresa.fi

1 kommentti:

  1. Onnea matkaan! Haluaisin olla näkemässä mihin asti olette päässeet kun tiemme eroavat. Tärkeäähän ei ole päämäärä, vaan matkalla-olo! Ystävällisin terveisin Marja Fuengirolasta! Toimin Biblioteca Nórdican vapaaehtoistyön co-ordinaattorina. Minuun otti yhteyttä henkilö joka toivoi että hänen kirjojaan kulkeutuisi tänne Aurinkorannikollekin, jossa hän on asunut kaksi vuotta. Tämä viesti on vastaus hänen toiveeseensa.

    VastaaPoista